luni, 3 aprilie 2017

Aplicarea Cuvântului lui Dumnezeu

… Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii (Evrei 4:12).
Nu contează care este nivelul tău actual în viaţă; poate că situaţia ta curentă este atât de cumplită, încât nu mai vezi o cale de ieşire. Am o veste bună pentru tine:
Cuvântul lui Dumnezeu poate să te ridice de acolo de unde eşti la următorul nivel de glorie şi succes. Citeşte din nou versetul tematic şi observă partea lucrării, abilităţii şi eficacităţii Cuvântului Domnului în viaţa ta. Cuvântul Său poate să‑ţi întărească credinţa; poate să întărească fiecare aspect al vieţii tale. Dar întrebarea este: cum faci Cuvântul Domnului să acţioneze pentru tine? Personalizându‑l şi răspunzând în învoire cu el. A personaliza Cuvântul lui Dumnezeu înseamnă a‑l transfera la persoana ta. Apoi trebuie să răspunzi la Cuvântul Domnului în mod corespunzător.
Cuvântul lui Dumnezeu nu va funcţiona pentru t ine doar pentru că există în paginile Bibliei; trebuie să‑l pui în aplicare. Filipeni 2:12 spune să îţi duci mântuirea până la capăt, adică să lucrezi, să acţionezi în acest sens. Foloseşte Cuvântul Domnului pentru a‑ţi crea şi a‑ţi susţine victoriile în viaţă. De fiecare dată când asculţi Cuvântul lui Dumnezeu, când îl studiezi sau meditezi asupra sa, ia‑l în posesie; reţine Cuvântul Său şi însuşeşte‑ţi‑l, iar el va deveni o forţă în duhul tău care te va face să vorbeşti şi să acţionezi în conformitate cu El; După ce l‑ai luat în posesie şi i‑ai permis să se stabilească în duhul tău, ceva puternic se va întâmpla, aşa cum se vede chiar în cuvintele Domnului Isus: „Dacă rămâneţi în mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea, şi vi se va da” (Ioan 15:7). Aceasta înseamnă că având Cuvântul lui Dumnezeu în tine, poţi să ceri orice vrei şi chiar dacă nu există, va fi creat! Cuvântul Domnului în gura ta este o forţă creatoare, aducătoare de minuni. Aleluia!

 Rugăciune :
Dragă Tată, Îţi mulţumesc că mi‑ai dat Cuvântul Tău drept material de consolidare a credinţei mele şi de conformare a circumstanţelor la viaţa de glorie şi de posibilităţi nesfârşite pe care o am în Cristos. Îţi mulţumesc pentru binecuvântările Tale şi pentru moştenirea mea glorioasă în Cristos, care mă încântă până la extaz, în Numele lui Isus. Amin.

STUDIU SUPLIMENTAR
2 Timotei 2:15 1 Timotei 4:15

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu